Betonvloer onderhouden

Onderhoud

Nadat uw vloer is geïnstalleerd, is het uiterst belangrijk dat het wordt gereinigd en onderhouden om het voor vele jaren te behouden. Een typisch schoonmaakprogramma bestaat uit vier sleutelelementen:

Uithardingstijd: Een periode van zeven dagen moet normaal gesproken worden vrijgegeven ​​na aanbrengen van de afwerking, voordat er een nat reinigingsproces wordt uitgevoerd. Gedurende deze uithardingsperiode, die afhankelijk is van omgevingsomstandigheden en temperaturen, moeten de vloeren worden gezuiverd of licht met een zachte bezem worden geveegd.

Initial clean: Dit moet zo snel mogelijk na de installatie uitgevoerd worden. De eerste reiniging bereidt het oppervlak voor onmiddellijk gebruik en stelt de standaard in voor het toekomstige onderhoud.

Routine onderhoud: De omvang en frequentie van alle routineonderhoud zullen afhankelijk zijn van alle factoren – type en niveau van activiteit binnen het gebied; vereiste hygiëne of gewenste standaard; het eigenlijke vloersysteem dat gereinigd moet worden, samen met het totale formaat en de textuur; het type vuillaag op het oppervlak.

Periodiek onderhoud: Dit zal van tijd tot tijd nodig zijn om het oppervlak van de vloer te herstellen naar de oorspronkelijke toestand of naar de conditie en het uiterlijk van de oorspronkelijke reiniging.

De procedures worden afzonderlijk beschreven.

Eerste schoonmaakproces

 • Verwijder kleine losse stofjes en afval door gebruik te maken van geschikte apparatuur voor het gebied bijvoorbeeld een zachte bezem.
 • Verwijder alle vuil, vet, kleverige stoffen zorgvuldig.
  Wees extra voorzichtig als u iets hards gebruikt op een gepolierd betonnen vloer, omdat het oppervlak gekrast en beschadigd kan worden.
 • Spoel het gebied grondig af met vers water en haal overmatig water weg.
 • Laat de gehele vloer drogen voordat u het gebied in gebruik neemt.

Routine onderhoud (dagelijks / wekelijks)

 • Verwijder kleine losse stofjes en afval door gebruik te maken van geschikte apparatuur voor het gebied bijvoorbeeld een zachte bezem.
 • In het geval van modder of zwaar vervuiling, laat het eerst drogen en verwijder dan met een borstel. Indien nodig, mag u uw vloer nat maken en restanten wegvegen.
 • In geval van vloeibare morsen (sap, wijn, thee, enz.) pak voldoende van een neutraal wasmiddel, laat het een aantal minuten op de vloer en probeer het rustig weg te vegen.
 • Verwijder eventuele scuff- of rubberhakspunten met de hand. Zorg ervoor dat u de vloer niet schuurt!

Periodiek onderhoud (maandelijks of naar behoefte)

 • Verwijder kleine losse stofjes en afval door gebruik te maken van geschikte apparatuur voor het gebied bijvoorbeeld een zachte bezem.
 • Verwijder voorzichtig vuil, vet, kleverige stoffen, enz.
 • Met de juiste uitrusting, kunt u uw vloer nat vacuüm wassen.

BELANGRIJKE INFORMATIE: Reinigingsmiddelen die bleekmiddel bevatten, mogen niet gebruikt worden, aangezien dit de oppervlakteafwerking kan beschadigen. Ook harde schuurmiddelen moeten vermeden worden.